росія зможе вести війну в Україні ще 2-3 роки, - Bild

росія зможе вести війну в Україні ще 2-3 роки, - Bild

рф має значні резерви солдатів і, беручи до уваги останні укази про мобілізацію, Кремль зможе вести війну ще 2-3 роки.

Про це повідомляє видання Bild, з посиланням на джерела в уряді Німеччини.

Співрозмовники видання зазначили, що для того, щоб компенсувати великі втрати російської армії в Україні, Путін вже видав указ про часткову мобілізацію восени у кількості 300 000 резервістів.

"Однак ця поспішна мобілізація розглядалася скоріше як терміновий захід, щоб зупинити просування українських збройних сил. Українські війська досягли значних успіхів у Харківській та Херсонській областях і завдали важких втрат російським окупантам", - йдеться у повідомленні.

За даними джерел, щоб не допустити розвалу фронту на півдні та сході, військове керівництво рф потребувало численних резервних частин. Фактично, силам вторгнення вдалося стабілізувати фронт і створити великі оборонні позиції.

У виданні наголошують, що російська армія тепер може набагато ширше використовувати понад два мільйони резервістів, оскільки віковий ценз підвищено. Тому у майбутньому Кремль зможе відкликати з резерву чоловіків до 40 років, а офіцери можуть бути відкликані на службу до 70 років у різних градаціях.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ і ДБР прийшли з обшуками до нардепа, який під виглядом лікування батька поїхав відпочивати за кордон.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.