Росія закрила всі шляхи для перемовин: Джемілєв переконаний, що звільнення Криму буде силовим

Росія закрила всі шляхи для перемовин: Джемілєв переконаний, що звільнення Криму буде силовим

Росія не лишила жодного шляху звільнення Криму крім військового. Таку заяву зробив лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв.

За його словами, росія закрила всі шляхи для перемовин щодо Криму.

"Вони самі закрили всі шляхи для перемовин. І зараз іншого шляху, окрім військового, не залишається. Коли мені телефонують співвітчизники із Криму, запитують, як справи, які перспективи, я кажу, що, швидше за все, буде силове звільнення. Кажу, що ми будемо стріляти, зокрема по військових базах у Криму. Звісно, я розмовляю зі свідомими людьми, вони мені відповідають: та хоч перетворіть тут усе на пекло, ми готові до цього, лише швидше приходьте. Ось таке ставлення у кримських татар до цього питання", - заявив Джемілєв.

При цьому він нагадав, що Україна з початку повномасштабної війни наполягає, що російські загарбники повинні відійти на межі до 24 лютого 2022 року, а питання Криму та Донбасу готова вирішувати шляхом перемовин.

"Але майже одразу вустами речника Путіна Пєскова була зроблена заява, що питання Криму обговорюватися не буде", - зазначив Мустафа Джемілєв.

Як повідомляли "Ми-Україна", в тимчасово окупованому Криму триває сезон “бавовни”. На захопленому росіянами півострові настільки тривожно, що всі маршрути на виїзд перевантажені.

Нагадаємо, радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що Україні варто забути концепцію адміністративної автономії для Криму.

Головне