Ігнат: росія з весни змінила тактику обстрілів

Ігнат: росія з весни змінила тактику обстрілів

російські війська від початку весни змінили тактику обстрілів території України.  Здебільшого вони атакують території, до яких можуть дістати.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 16 квітня.

"Всі звикли з осені-зими чути про масовані обстріли всієї України, коли ворог фактично застосував увесь свій стратегічний арсенал крилатих ракет і випустив їх по об'єктах нашої критичної інфраструктури. Зараз це змінилося. З весни ворог передусім атакує південні, східні та північні області. Куди може дістати тією зброєю, там і атакує", - сказав він.

За даними української розвідки, кілька місяців тому росія мала на зберіганні 7 000 ракет для С-300, але з цієї кількості вже використаний чималий обсяг.

"Треба розуміти, в якому стані ці ракети, якщо вони готові до застосування. Як вони зберігалися, чи не відсиріли. Тому не можна точно сказати, скільки у них є боєздатних, бо як вже неодноразово бачили при застосуванні С-300, їх знаходили на території росії. Вони не долітали", - пояснив Ігнат.

Речник Повітряних сил додав, що  росіяни можуть виготовляти ракети для С-300 та С-400. Крім цього, нещодавно з'явилась інформація про відновлення виробництва ракети Х-50. За словами Ігната, ця ракета є аналогом ракети Х-101.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Резніков вибачився за порівняння втрат ЗСУ і жертв землетрусу в Туреччині.

Головне