росія вже давно використовує касетні боєприпаси в Україні, - представниця Держдепу США

росія вже давно використовує касетні боєприпаси в Україні, - представниця Держдепу США

Офіційна представниця Державного департаменту США Андреа Калан заявила, що росія вже давно використовує касетні боєприпаси у війні проти України.

Про це представниця Держдепу розповіла в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За її словами, деякі партнери турбуються щодо рішення передати Україні касетні боєприпаси. Однак США переконані, що це дуже важливо зараз для України в процесі боротьби з росією.

"Було дуже багато телефонних дзвінків, зустрічей, де обговорювалось з нашими партнерами, щоб вони знали, для чого ми передаємо ці боєприпаси. (…) Ми говорили з українськими партнерами, що ми будемо разом працювати, щоб потім після війни робити все можливе, аби розмінувати і "почистити" території", - пояснила Калан.

Нагадаємо, касетні боєприпаси від США, які Україна отримає в межах останнього пакета військової допомоги, застосовуватимуться згідно з озвученими раніше п’ятьма принципами.

Напередодні у Білому домі офіційно підтвердили, що США передають Україні касетні боєприпаси у новому пакеті військової допомоги. Окрім того, до його складу увійшли 32 БМП Bradley, 32 БТР Stryker; додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot та HIMARS; ракети ППО AIM-7; 31 155-мм гаубиця, а також обладнання для розмінування, запчастини, стрілецька зброя та ін.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речниця Міністерства закордонних справ росії Марія Захарова відреагувала на передання Україні касетних снарядів від США. Як зазначається, Москва переконана, що рішення Вашингтона надати Києву касетні боєприпаси – “ще один кричущий прояв агресивного антиросійського курсу США”.

Головне