Росія втратила понад 20 генералів у війні проти України, - японська розвідка 

Росія втратила понад 20 генералів у війні проти України, - японська розвідка 

Упродовж повномасштабної війни в Україні, яку рф розв’язала майже рік тому, росія втратила понад 20 генералів. 

Такі дані наводить японська розвідка, пише Nikkei. 

Колишній начальник штабу Сухопутних сил самооборони Японії, генерал у відставці Кіофумі Івата наголошує, що цей показник є “неймовірно високим”. За його словами, у Сполучених Штатів, для прикладу, таких втрат серед верхівки військового керівництва в жодній війні не спостерігалось. 

Івата пояснює той факт, що росія втратила понад 20 генералів у війні перевагою українських збройних сил у кіберпросторі. Сили оборони України мають змогу легко виявляти їх точне місцеперебування. Великим втратам сприяє також і російська тактика відправлення представників вищого військового керівництво в зону бойових дій. 

Зливати координати генералів армії рф можуть також і українські інформатори на Донеччині та Луганщині.

"Смерть генерала послаблює бойовий дух військ", - підкреслив Івата.

Нагадаємо, росія втратила у війні проти України вже понад 135 тис. своїх військовослужбовців. Лише за минулу добу українські оборонці знищили понад 900 окупантів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, кількість жертв від землетрусів у Туреччині та Сирії досягла позначки у 15 865 осіб. У Туреччині – 12 873 загинули та 62 937 постраждали. У Сирії загинуло 2992 людини.

Роботу рятувальних в обох країнах ускладнюють несприятливі погодні умови. Від понеділка регіони, що постраждали від землетрусу, потерпають від низьких температур, а також від дощу та снігу.

Головне