росія відновила експорт нафти в Північну Корею після тривалої паузи

росія відновила експорт нафти в Північну Корею після тривалої паузи

росія відновила постачання нафти в Північну Корею після перерви, яка тривала два роки. Як пише Bloomberg, це свідчить про поглиблення співпраці між двома країни, яка, ймовірно, включає також і передачу Пхеньяном Москві озброєння.

Про відновлення експорту енергоносія цього тижня повідомив Комітет ООН по санкціях. У свіжому звіті відомства вказано, що рф почала відправляти ресурс в КНДР у грудні 2022 року і продовжила постачання у поточному році. За цей час Північна Корея отримала від росії орієнтовно близько 67 000 барелів.

Видання наголошує, що факт відновлення експорту у нафти та зміцнення зв'язків між країнами в цілому викликає занепокоєння. Завдяки їхньому партнерству КНДР зможе обходити санкції, а росія - отримувати північнокорейську зброю для війни в Україні.

Як відомо, останніми місяцями США неодноразово обвинувачували Північну Корею у надсиланні Москві зброї та боєприпасів, включно з артилерійськими снарядами та ракетами. Пхеньян кожного разу ці заяви називав безпідставними чутками.

Нагадаємо, речник американського Держдепу 14 червня заявив, що США стурбовані тим, що КНДР планує постачати більше зброї у рф. Заява американського відомства пролунала після обіцянки Кім Чен Ина налагодити “тіснішу стратегічну співпрацю” з росією та “будувати могутню країну та надійний захист глобального миру та безпеки, міцно тримаючись за руки з російським президентом” Володимиром Путіним.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російський АвтоВАЗ – найбільший в країні автовиробник – звернувся до Самарського відділу Федеральної служби виконання покарань за допомогою. Компанія попросила залучити до робіт на заводі засуджених до примусових робіт.

Головне