росія тримає у Чорному морі один ракетоносій, - Гуменюк

росія тримає у Чорному морі один ракетоносій, - Гуменюк

росія тримає у Чорному морі на бойовому чергуванні один носій крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом до чотирьох ракет.

Про це повідомила керівник Об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

“Корабельне угруповання ворога залишається в розсередженому вигляді в концентрації до 13 одиниць у Чорному морі, одна одиниця висвітлює надводну обстановку в Азовському морі. У Чорному морі залишається той один підводний ракетоносій на чергуванні. Він несе чотири ракети типу “Калібр”, - сказала вона.

За словами Гуменюк, ракетна загроза зберігається, але вона залишається у сталому режимі. Ворог тримає напоготові сили та засоби

Вона зазначила, що нещодавно лунала повітряна тривога і знов фіксувалась активність ворожої стратегічної авіації. Це може бути як переміщення та якісь маневри, так і просто тримання у напрузі. 

Нагадаємо, ЗСУ на півдні подекуди прорвали першу лінію оборони росіян.

“Наші війська на півдні подекуди вже прорвали першу лінію оборони й перейшли на проміжну. І там вони стикаються з тим, що ворог на основних, ключових для них панівних висотах фактично створив бетонні інженерні укріплення. Це, безумовно, ускладнює рух наших військ і самі бойові дії”, — зазначила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Як повідомляв "Ми-Україна"раніше, Україна отримала від Німеччини нову партію військової допомоги.

Головне