росія створить запаси ракет, щоб бити по енергооб'єктах взимку — британська розвідка

росія створить запаси ракет, щоб бити по енергооб'єктах взимку — британська розвідка

росіяни, ймовірно, зможуть створити значні запаси крилатих ракет, щоб завдавати ударів по українській енергетичній інфраструктурі цієї зими.

Про це заявило Міноборони Великої Британії з посиланням на свою розвідку.

Там відзначили, що в період з жовтня 2022 року по березень 2023 року росія завдавала дальніх ударів по енергетичній інфраструктурі України. Основою більшості цих атак були крилаті ракети повітряного базування, особливо сучасні Х-101 (AS-23a KODIAK), які рф випускала винищувачами з глибини своєї території.

Британська розвідка з посиланням на дані з відкритих джерел відзначила, що з квітня 2023 року росія стала використовувати менше крилатих ракет, тоді як російська влада заявляла про збільшення темпів виробництва таких ракет.

"Таким чином, росія, ймовірно, зможе створити значні запаси крилатих ракет повітряного базування. Існує реальна можливість, що росія знову зосередить цю зброю проти об’єктів української інфраструктури протягом зими", — підкреслила розвідка.

Нагадаємо, у ніч на 13 вересня українські захисники завдали ураження по російських кораблях у Севастополі. За оцінкою британського Міноборони, ВДК “Мінськ” “майже напевно був функціонально зруйнований”, а підводний човен “Ростов-на-Дону”, “швидше за все, зазнав катастрофічних ушкоджень”. У ССО розкрили деталі спецоперації.

Як писав “Ми-Україна” раніше, у ніч проти 14 вересня українське військо знищило в Криму, поблизу Євпаторії, російський зенітно-ракетний комплекс С-400 “Тріумф”.

Головне