Росія скасувала своє головне авіашоу: у британській розвідці назвали причини

Росія скасувала своє головне авіашоу: у британській розвідці назвали причини

Росія цьогоріч відмовилася від проведення міжнародного авіашоу MAKS. У розвідці Великої Британії заявили, що причиною скасування авіашоу стали результати війни проти України.

Раніше росЗМІ повідомили, що у росії вперше за 30 років скасували міжнародне авіашоу MAKS, що проходить у Підмосков'ї. На ньому росія демонструвала потенційним клієнтам всю свою авіацію, зокрема цивільні та військові літаки. 

Однак цього року через міжнародну ізоляцію рф та безпекові питання шоу не відбудеться.

"Шоу, ймовірно, було скасовано здебільшого через серйозні занепокоєння безпекою після недавніх атак безпілотних літальних апаратів у Росії. Організатори, ймовірно, також усвідомлювали потенційну шкоду для репутації, якщо на захід приїде менше міжнародних делегацій", - вважають у британській розвідці.

Крім того у розвідці зазначають, що російський аерокосмічний сектор досить сильно страждає через міжнародні санкції, а висококваліфікованих спеціалістів забирають на війну.

"Тим часом головнокомандувач повітряно-космічними силами генерал Сергій Суровікін не з'являвся на публіці після невдалого заколоту групи "Вагнера", для якої він був контактним пунктом у міністерстві оборони росії", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", окупанти виводять свої війська з півдня України і перекидають їх в Бахмут, щоб утримати місто. 

Головне