росія розташувала мобільний крематорій на території дитячого санаторію в Мелітополі, - Федоров

росія розташувала мобільний крематорій на території дитячого санаторію в Мелітополі, - Федоров

росія розташувала мобільний крематорій на території дитячого санаторію в Мелітополі. Таким чином окупаційна влада хоче приховати втрати від війни в Україні.

Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, зазвичай після роботи ворожої ППО у місті страждає цивільна інфраструктура та мирне населення. Адже ворог розташовує своє ППО у житлових кварталах, прикриваючись цивільними.

"Також ми бачимо тенденцію, що ворог починає приховувати свої втрати. За інформацією Генштабу, мобільний крематорій вони розташували у Бердянському порту. Мобільний крематорій вони також розташували в Мелітополі на території дитячого санаторію, який вони вже давно перетворили на свій військовий шпиталь. Сморід відчувають мешканці декількох районів міста, адже вони його використовують майже цілодобово", - зауважив Федоров.

Міський голова додав, що у місті залишилось близько 60 000 – 70 000 цивільного населення. Водночас, військових рф там більше, ніж мирного населення.

Нагадаємо, в Херсонській області в результаті підриву росіянами Каховської ГЕС зруйновано близько 400 будинків.

“Це компенсації не тільки 200 тисяч через “єВідновлення”, люди можуть подати і на більше. Деякі будинки були просто підтоплені і вони потребують косметичного ремонту, але капітальний ремонт – це вже більше 200 000. І є відбудова повністю”, – зауважив речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, український військових дратує, коли росіян називають “недолугими”, адже проти України воює високопрофесійна армія.

Головне