росія практично повністю втратила "тіньовий" флот танкерів для продажу нафти в обхід санкцій

росія практично повністю втратила

російська федерація до липня 2023 року втратила більшу частину "тіньового" танкерного флоту, який агресорка використовувала для транспортування нафти, оминаючи санкції. Про це свідчить інформація, представлена міжнародною морською базою даних Equasis, пише Bloomberg.

"Флот танкерів, який виник нізвідки, щоб підтримувати рух російської нафти, розпався ще швидше, ніж створювався", наголошує видання.

Йдеться про кораблі індійської Gatik Ship Management - фірмі, які допомагає Кремлю транспортувати сиру нафту морем в умовах міжнародних санкцій. Тоді як у квітні компанія мала у своєму розпорядженні 42 судна, нині ця кількість скоротилась до чотирьох. Скорочення на 38 суден відбулось у зв'язку з втратою доступу до страхування танкерів через порушення заборони щодо перевезення нафти з рф за ціною вище цінової стелі у 60 доларів за барель, встановленої G7.

Невдовзі після цього судна Gatik також втратили і класифікацію у Lloyd's Register - ключовій службі, що перевіряє на відповідність базові технічні стандарти.

"Важко зрозуміти, що насправді сталося з флотом. Судна, які більше не перебувають у комерційному управлінні Gatik, продовжують працювати з російською нафтою. Зараз вони знаходяться під контролем широкого кола компаній, структура власності яких також невідома", - пише Bloomberg.

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова австрійського нафтогазового концерну OMV Альфред Штерн заявив, що його компанія продовжить купувати російський газ. Він наголосив, що OMV і надалі більшою мірою покладатиметься на ресурс з росії попри те, що у концерну є низка альтернативних джерел постачання.

Головне