Росія під час наступу на Чернігівщині втратила половину особового складу, - Ніколюк

Росія під час наступу на Чернігівщині втратила половину особового складу, - Ніколюк

Російське окупаційне військо, коли здійснювало наступ на Чернігівську область втратило більш як 50% від загальної чисельності формувань. Про це розповів командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ Віктор Ніколюк.

Генерал-майор зазначив, що росіяни використовували тактику залякування і тиску масою, наступали колонами і думали, що таким чином дійдуть до Києва.

"Ми знищували всі логістичні шляхи російських військ і вони просто застрягли без пального і боєприпасів. Відступ розпочався наприкінці березня та тривав до початку травня. Під час наступу вони втратили понад 50 % від загальної чисельності. Сьогодні, озброєні досвідом і новітньою технікою від партнерів, ми готові до різних сценаріїв розвитку подій. Всі охочі потрапити на "концерт кобзона" мають отримати цей шанс", - додав командувач оборони Чернігова.

Нагадаємо, 13 березня новим командувачем підготовки Сухопутних військ ЗСУ став Віктор Ніколюк. На посаді командувача ОК "Північ" його замінить бригадний генерал Дмитро Красильников.

Ніколюк родом з Кіровоградщини. Під час служби в ЗСУ командував розвідувальною ротою,танковим батальйоном, навчальним механізованим полком. Був начальником штабу 92-ї окремої механізованої бригади, а згодом — її командиром. З 2014 року захищав Україну в АТО. Його відзначено багатьма державними нагородами, серед яких — ордени Богдана Хмельницького III ступеня та Данила Галицького. Має звання "Героя України".

Як писав "Ми-Україна" раніше, за даними ООН, жертвами повномасштабного вторгнення росії в Україну стали 21 965 мирних жителів. З них 13 734 отримали поранення і 8 231 особа загинула

Головне