Росія перекидає резерви під Бахмут, щоб бодай якось втримати території, - військовий аналітик

Росія перекидає резерви під Бахмут, щоб бодай якось втримати території, - військовий аналітик

Ситуація на Бахмутському напрямку залишається складною. рф стягує резерви під Бахмут, оскільки там окупаційне військо зазнає найбільших втрат людей.

Про це в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна" розповів військовий аналітик Владислав Селезньов.

"Маємо розуміти, що росіяни ті резерви мають. (Керівник ГУР МО Кирило - ред.) Буданов два місяці тому говорив, що близько 120 000 мобілізованих рф перебувають у резерві. Чому перекидають під Бахмут? Тому що там росіяни мають не тільки тотальні втрати, вони ще й втрачають території, які донедавна контролювали", - пояснив він.

Нагадаємо, напередодні в українському Міноборони повідомили, що Сили оборони України на Бахмутському напрямку перейшли з оборонних дій до наступальних. Просування наших оборонців на низці ділянок складає 200 до 1100 метрів.

"Ворог на цьому напрямку перейшов до оборони, намагаючись утримати займані позиції. Наразі ворог стягує свої резерви на цей напрямок з глибини для захисту", - зазначила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, нині бойові дії тут ведуться силами регулярної армії рф. Російське Міноборони долучило до процесу зокрема десантно-штурмові загони.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби, 7 червня , загальні бойові втрати ворога у війні проти України поповнились ще 730 загарбниками. Таким чином від початку повномасштабної війни рф в Україні окупаційне військо втратило понад 212,7 тис. військовослужбовців.

Наші оборонці за учорашній день також знищили 18 танків, 16 бойових броньованих машин, 28 артилерійських систем, три засоби ППО, 15 безпілотників та 35 одиниць автомобільної техніки.

Головне