Росія не зможе повторити найбільшу ракетну атаку на Україну, яка була 15 листопада, - експерт

Росія не зможе повторити найбільшу ракетну атаку на Україну, яка була 15 листопада, - експерт

Росія не зможе повторити свою найбільшу ракетну атаку на Україну, яка була 15 листопада минулого року. Про це заявив авіаційний експерт Валерій Романенко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"15 листопада був найбільший за всю війну запуск одноденний. 96 ракет було запущено по Україні, по наших інфраструктурних об'єктах. З них 75 - збито. Зараз росіяни просто не мають такої кількості ракет для того, щоб їх використовувати. Вони щоправда зараз роблять ставку на балістику, в них трохи більше балістичних ракет, тобто "Іскандер". Але це теж не величезна кількість, це трохи більше сотні. І ракети "Кинджал". Тих теж не величезні запаси. Скажімо так - 75 станом на 30 серпня із темпом випуску шість ракет на місяць", - зазначив експерт

При цьому він наголосив, що у росіян на масовані атаки цієї зими просто не вистачить сил. 

"Але все одно і ракет, і "шахедів" ще багато. Менше ніж в минулому році, але все одно готуватися потрібно до серйозних нальотів. Менш інтенсивних, біль розтягнутих в часі. Але вони будуть і будуть напевно", - зазначив Романенко.

Як повідомляли "Ми-Україна", українська розвідка вважає, що росіяни вже не будуть наносити такі масовані удари по Україні, як це було минулого року.

Головне