Росія не збирається припиняти свій терор: скільки ракет залишилось у рф і якими можуть бути нові цілі в Україні

Росія не збирається припиняти свій терор: скільки ракет залишилось у рф і якими можуть бути нові цілі в Україні

Запас ракет у рф суттєво знижується. Наразі у країни-агресора залишилося 49 гіперзвукових ракет "Кинджал". Такий тип ракет окупанти використали під час останньої ракетної атаки по Україні 9 березня, хоча раніше їх берегли.

За словами командувача Об'єднаних Сил ЗСУ Сергія Наєва, з часом перерви між атаками рф стануть довшими.

Окупаційна армія вже використала більшу частину свого ракетного потенціалу. Про це кажуть як українські, так і закордонні експерти. Загалом з початку повномасштабної війни окупанти випустили по Україні понад 5 тисяч ракет різних видів. 

"За моїми оцінками десь вісім "Кинджалів" минулого року по нас прилетіло. От зараз ще шість. Цих "Кинджалів" взагалі з початку було небагато, близько 50 штук. Але якщо зараз порахувати, що 14 використали, то залишилося десь 36-40, десь у такому діапазоні", - розповів авіаційний експерт Костянтин Криволап. 

На фоні критичних залишків міністр оборони країни-агресорки Сергій Шойгу доручив найбільшому холдингу росії з виробництва різного типу ракет подвоїти обсяги, тож зупинятися росіяни не збираються. Імовірно з'явилися і нові цілі. Це можуть бути центри прийняття рішень, військові об'єкти. А ось інтенсивність таких обстрілів може стати відчутно меншою, прогнозують у розвідці.

"Якщо раніше вони могли наносити удари кожного тижня, то зараз ми бачимо - це можливо раз на місяць. А в подальшому це може бути і менше. Тому що одне діло - плани, які вони для себе будують стосовно виробництва ракет, і зовсім інше - це реальність. Тому що санкції, які введені проти росії, вони діють. І це суттєво впливає на виробництво озброєння і військової техніки", - наголосив представник ГУР МО Вадим Скібіцький.

Україні, зі свого боку, треба покращувати систему ППО, адже поки вона не може збивати гіперзвукові ракети "Кинджал", надзвукові "X-22", ракети "Іскандер" та "Точка-У". Захистити небо від балістики зможуть нові системи ППО "Patriot" та "SAMP-T", які чекає Україна.

Як повідомляли "Ми-Україна", у повітряному просторі Київської області під час останньої повітряної тривоги збили ворожий безпілотник

Головне