росія не має достатньо сил для прориву на жодному з напрямків, - розвідка Британії

росія не має достатньо сил для прориву на жодному з напрямків, - розвідка Британії

російські війська продовжують атакувати українських захисників на Бахмутському напрямку та у районі Кремінної. Проте росія не має достатньо сил для оперативного прориву.

Про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великої Британії у Twitter.

За останні три дні "вагнерівці" досягли певних успіхів у районі села Красна гора біля Бахмута. Проте на цьому напрямку триває організована оборона.

У секторі Кремінної та Сватового на Луганщині російські війська продовжують спроби наступу, хоча кожна локальна атака є недостатньо масштабною для значного прориву.

"росія, ймовірно, має на меті повернути деякі території, які українські сили змогли звільнити в вересні-листопаді 2022 року: існує реалістична можливість, що їхньою найближчою метою є просування на захід до річки Жеребець", – йдеться в дописі.

російська армія отримує накази просуватися в більшості секторів, але не "накопичила достатньої бойової потужності на жодному напрямку для досягнення вирішального ефекту".

Нагадаємо, Сили оборони України протягом 13 лютого відбили атаки противника в районах 12 населених пунктів на Донбасі та у Харківській області. За вчора противник завдав два ракетних та 32 авіаційних удари та 55 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 15 ударів по районах зосередження окупантів. Також, наші захисники збили два ворожих літаки – Су-24М та Су-25.

Як писав "Ми-Україна" раніше, США не будуть передавати далекобійні ракети ATACMS Україні не через побоювання спровокувати Москву. Ключова причина – брак запасів.

Головне