Росія може посилити ядерний шантаж, щоб зірвати візит Байдена у Польщу, - розвідка

Росія може посилити ядерний шантаж, щоб зірвати візит Байдена у Польщу, - розвідка

Росія може посилити ядерний шантаж і спробувати зірвати візит президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена до Європи. Про це заявили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"В рф розпочинають масштабні навчання стратегічних ядерних сил напередодні візиту до Європи Президента США Джо Байдена. Наразі підтверджено підготовку компонентів стратегічних ядерних сил до пуску балістичних ракет морського та наземного базування, а також крилатих ракет повітряного базування", - зазначили у розвідкі.

Також у ГУР додали, що рф перевірила систему централізованого бойового управління зс рф "Моноліт". А канали бойового управління, сили та засоби стратегічних ядерних сил (СЯС) перевели у вищі ступені бойової готовності. Крім того, на авіабазі "тамбов" було розгорнуто допоміжний пункт управління командування дальньої авіації.

"Такі дії військово-політичного керівництва рф, зокрема, є спробою завадити візиту Джо Байдена до Європи, який заплановано на 20-22 лютого, шляхом прямого ядерного шантажу та послабити міжнародну підтримку України", - вважають у розвідці.

Нагадаємо, у НАТО заявили, що у разі ядерного удару рф по Україні, відповідь Альянсу буде потужною.

Як повідомляли "Ми-Україна", депутат округу Рок у штаті Вісконсін Юрій Рашкін вважає, що президент США Джо Байден їде у Польщу, а не в Україну, оскільки там йому можуть гарантувати безпеку.

Представник Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі заявив, що зустріч Джо Байдена з Володимиром Зеленським у Польщі не запланована

Головне