росія хоче дестабілізувати ситуацію на фармацевтичному ринку, - РНБО

росія хоче дестабілізувати ситуацію на фармацевтичному ринку, - РНБО

Москва використовує різні способи для розхитування ситуації в Україні. І фармацевтика є одним з них.

Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів секретар РНБО Олексій Данілов.  

“На сьогодні є певні галузі, в які вони (росіяни - ред.) втручаються через певних осіб. Одна з таких галузей - це фармацевтика. Ми бачимо, що російська федерація хоче дестабілізувати ситуацію на фармацевтичному ринку”,  - розповів він. 

Данілов додав, що розхитування агресор робить “руками певних осіб”. 

"Уявляйте собі, що з аптек можуть зникнути ті чи інші ліки, підняття цін на ліки - це все дестабілізація. Ми маємо тримати це все на контролі", - наголосив Данілов.

Нагадаємо: на початку червня 2022 року Україна впровадила ембарго на ліки, виготовлені в росії та Білорусі. МОЗ отримало змогу скасовувати реєстрацію реєстраційного посвідчення, якщо хоча б один компонент чи етап виробництва проводився у цих країнах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, секретар РНБО Олексій Данілов переконаний, що виведення росією кораблів з ядерною зброєю у Північне море вперше за 30 років - це черговий шантаж країн світу. До цього росіяни вдавалися до енергетичного шантажу і Європа його успішно подолала. 

Данілов додав, що у разі, якщо світ не відреагує на можливе застосування ядерної зброї, то “світ розвиватиметься зовсім іншим шляхом”.

Головне