Росія досі має доступ до величезних ресурсів: Україна просить ЄС запровадити нові санкції проти рф

Росія досі має доступ до величезних ресурсів: Україна просить ЄС запровадити нові санкції проти рф

Україна очікує від Європейського союзу санкцій проти російської ядерної енергетики та діамантів. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"До десятого санкційного пакета не увійшла низка інших елементів, на яких наполягала Україна: ядерна енергетика, зокрема подальше обмеження діяльності корпорації "Росатом", причетної до окупації Запорізької атомної станції, ІТ-технології, продаж діамантів, морська логістика. Реальність така, що росія досі має доступ до величезних фінансових та технологічних ресурсів, - зазначив Ніколенко.

При цьому він наголосив, що від згаданих вище сфер росія отримує сотні мільйонів доларів. Ці кошти рф використовує для вбивства мирних українців та знищення інфраструктури.

Також Ніколенко додав, що Україна розраховує на нові санкції ЄС проти росії найближчим часом.

"Ми також підтримуємо розширення санкційної коаліції, зокрема шляхом залучення країн Азії та Латинської Америки. Посилення санкційного тиску та забезпечення дотримання вже чинних обмежень мають йти паралельними треками і доповнювати одне одного", - заявив речник українського зовнішньополітичного відомства.

Разом з тим Олег Ніколенко висловив подяку кранам Європи за всі пакети санкцій проти рф.

Нагадаємо, Європейський Союз продовжив ще на шість місяців економічні санкції проти російської федерації, які запровадили через повномасштабний напад на Україну. 

Як повідомляли "Ми-Україна", Європейський Союз зміщує акценти з ухвалення нових санкцій проти російської федерації на забезпечення дотримання і зміцнення вже чинних.  Новий підхід зумовлений насамперед тиском з боку столиць країн Євросоюзу.

Головне