росію на два роки виключили з Міжнародної федерації шахів

росію на два роки виключили з Міжнародної федерації шахів

Міжнародна федерація шахів тимчасово зупинила членство Федерації шахів росії, це не вплине на можливість російських шахістів брати участь у турнірах. Про це повідомляє Міжнародна федерація шахів. 

Рішення про тимчасове відсторонення рф ухвалене після скарги українських представників, і пов'язане з тим, що федерація організовувала шахові турніри на ТОТ та не дотримувалася політичного нейтралітету.

Відтепер Федерація шахів росії не має права брати участі в заходах, які організовує ФІДЕ, але це не впливає на гравців, тренерів, арбітрів та клубів, які представляють Федерацію шахів росії.

Його можуть переглянути, якщо впродовж наступних 2-х місяців організація повністю змінить своє керівництво та припинить діяльність на окупованих територіях України.

Втім в заяві ФІДЕ вказується, що таке рішення не вплине на можливість російських шахістів брати участь у турнірах.

Нагадаємо, новопризначений посол України у Великій Британії Валерій Залужний вже завершує підготовку до початку дипломатичної роботи у Сполученому Королівстві. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Як писали "Ми-Україна" раніше, деякі порушники кордону платять чималі гроші, але навіть не контактують з організаторами. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Головне