росію і ще 12 держав внесли до списку держав-спонсорів торгівлі людьми

росію і ще 12 держав внесли до списку держав-спонсорів торгівлі людьми

Державний департамент США оприлюднив оновлений список країн, які визнані спонсорами торгівлі людьми. Цьогоріч до переліку увійшли 13 держав, серед яких опинилися росія та Білорусь.

Згідно з доповіддю американського відомства, ці країни мають документально підтверджену "політику або схему" торгівлі людьми. Це включає різноманітні форми експлуатації: від примусової праці в державних медичних установах до сексуального рабства в урядових таборах та вербування дітей-солдатів.

Перелік у 2024 році поповнився наступними 13 країнами: 

  1. Афганістан,
  2. Білорусь,
  3. Бірма,
  4. Китай,
  5. Куба,
  6. Еритрея,
  7. Іран,
  8. Північна Корея,
  9. росія,
  10. Південний Судан,
  11. Судан,
  12. Сирія,
  13. Туркменістан.  

Посол США з особливих доручень Сінді Дайер наголосила на зв'язку між міграційною кризою та зростанням випадків торгівлі людьми. Вона закликала уряди країн посилити заходи з перевірки мігрантів, які часто стають жертвами торговців людьми.

росію визнали спонсором торгівлі людьми - Україна відреагувала 

Український омбудсман Дмитро Лубінець прокоментував включення рф до цього списку, зазначивши, що це не є несподіванкою, враховуючи десятирічну історію порушень прав людини з боку країни-агресорки в Україні. Він висловив надію, що міжнародне засудження дій Москви може сприяти припиненню злочинів та притягненню винних до відповідальності.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) оголосив рішення по суті в першій міждержавній справі в "Україна проти росії (щодо Криму)". Суд визнав існування систематичних порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму з боку країни-агресорки.

Головне