Російський Владивосток йде під воду через сильні зливи

Російський Владивосток йде під воду через сильні зливи

Місто Владивосток у російському Приморському краї йде під воду через сильні зливи. Внаслідок цього близько 70 тис. людей залишилися без світла.

Про це повідомляють численні ЗМІ. Як зазначається, з п'ятої години ранку за місцевим часом до 13 години у різних районах Владивостока сталося відключення електроенергії.

Загалом світло зникало вісім разів. Причиною цьому називають сильні зливи та штормовий вітер, які призвели до екстреної ситуації.

Негода також призвела до необхідності проведення евакуації дітей та працівників двох дитячих садків. Під час евакуації ніхто не постраждав, частину дітей батьки забрали додому, інших розподілили до найближчих дошкільних освітніх закладів.

Міносвіти Приморського краю через затоплення рекомендувало муніципалітетам посунути початок навчання у школах.

За фактом події та масового відключення світла прокуратура регіону проводить перевірки. Причини та обставини встановлюються.

Нагадаємо, шторм в ОАЕ, який напередодні, 5 серпня, раптово обрушився на узбережжя Перської затоки в країні, призвів до повеней у кількох регіонах. Негода супроводжувалася потужним ураганним вітром, градом, подекуди виникали пилові бурі. Від несприятливих погодних умов постраждали райони Аль-Мармум, Дейра, Аль-Кудра та Аль-Барарі у Дубаї, дощило та блискало також в Аль-Айні та Шарджі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, з китайської провінції Хебей через масштабні повені та підтоплення, викликані сильними опадами, евакуювали понад 1,2 млн жителів. Значна частина евакуйованих, а саме 857 тис. осіб, це в’язні та затримані особи.

Головне