Російський "ленд-ліз": в ГУР розповіли, скільки трофейної техніки захопили ЗСУ 

Російський

Українські оборонці продовжують отримувати суттєву військову допомогу від ворожої армії у вигляді захопленої ними техніки. Йдеться про танки та бойові машини піхоти зокрема. 

Про це в ефірі національного марафону розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. 

“Допомога суттєва. Ми не говоритимемо про конкретні цифри, хоча експерти у відкритому доступі це обговорюють і дехто з них називає реалістичні цифри. Але обсяги можна порівняти з кількома великими державами, які допомагають Україні”, — зазначив він. 

Представник ГУР додав, що частина трофейної техніки вже використовується в бою та допомагає Силам оборони України нищити ворога. 

“Це бронетехніка, зокрема і танки, і БМП. Танки абсолютно різні – і сучасні, і модифіковані. Частина захопленої техніки вже перебуває у бою та слугує Україні. Частина перебуває на ремонті, щоб вирушити знищувати рашистів та російських окупантів”, - розповів він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, від російської армії, яка вторглася на територію України 24 лютого минулого року, залишилося 15-20%.

Головне