Російський генерал Суровікін був таємним VIP-членом "Вагнера", – CNN

Російський генерал Суровікін був таємним VIP-членом

Російський генерал, заступник командувача угрупуванням військ рф в Україні Сергій Суровікін виявився VIP-членом ПВК "Вагнер". Про це свідчать документи, які потрапили до рук реакції CNN.

У вказаних матеріалах зазначається, що у нього був особистий реєстраційний номер угруповання

Окрім нього до закритого пулу зрадників російського диктатора Володимира Путіна можуть входити ще близько 30 російських розвідників та військових.

автори матеріалу підкреслюють, що наразі поки що невідомо, що тягне за собою VIP-членство у ПВК "Вагнер", зокрема, чи є з цього матеріальний зиск.

У пошуках Суровікіна

Видання нагадує, що з дня невдалого заколоту ватажка "вагнерівців" місцезнаходження Суровікіна залишається невідомими. Востаннє на широкий загал його показали на відео, у якому він благає Пригожина зупинити бунт.

Видання NYT писало, що Суровікіна затримали і перевіряють на причетність до путчу Пригожин. Moscow Times, посилаючись на російське оборонне відомство, ці дані підтвердило. Один зі співрозмовників останнього розповів, що Суровікін обрав сторону "Вагнера" проти міністра оборони Сергія Шойгу.

Газета WSJ дізналась, що Пригожин, ймовірно, заздалегідь поінформував Суровікіна про свої плани "йти на Москву". Близькість між ними медіа пояснило тим, що вони обидва раніше воювали у Сирії. Досі не встановленим залишається питання, чи передав російський генерал отриману ним від ватажка "вагнерівців" інформацію вищому військовому керівництву рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, американці почнуть видобувати ресурси на Місяці упродовж наступного десятиліття. Розпочати Сполучені Штати збираються з отримання кисню та води, а потім вже перейти до видобування заліза та рідкісноземельних елементів

Головне