Російський десант посилить участь у наступальних операціях в Україні, - британська розвідка

Російський десант посилить участь у наступальних операціях в Україні, - британська розвідка

Російським повітряно-десантним військам передали термобаричні системи ТОС-1А ("Солнцепьок"). Це може свідчити про майбутнє зростання їхньої ролі в наступальних операціях в Україні.

Про це йдеться в щоденному огляді розвідки Міністерства оборони Великої Британії. Як зазначається, нещодавно в російських ЗМІ з'явилися заяви про те, що повітряно-десантним військам росії передали термобаричні реактивні системи залпового вогню ТОС-1А.

Високоруйнівні ТОС-1А зазвичай використовуються російськими спеціалізованими військами хімічного, біологічного та радіологічного захисту в Україні. Раніше вони офіційно не були пов'язані з десантниками.

"Це передання, ймовірно, вказує на майбутню роль повітряно-десантних військ у наступальних операціях в Україні. Це, ймовірно, є частиною зусиль з відновлення потенціалу десантників після того, як вони зазнали значних втрат у перші дев'ять місяців війни", - пояснює розвідка Британії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, офіцер прес-служби 26 артилерійської бригади ім.Романа Дашкевича Олег Калашніков розповів, що окупаційній армії російської федерації не вистачає озброєння. Саме тому вони вимушені працювати в піхотних рядах. За його словами, ворог постійно намагається просунутися і штурмувати позиції наших захисників. У них є менше вогневої підтримки.

Крім того, аналітики Інституту вивчення війни розповіли, що росія використовує релігію як зброю для дискредитації України на міжнародній арені. Вона також використовує її для інформаційних операцій на релігійному ґрунті для досягнення власних військових цілей. При цьому рф сама здійснює грубі порушення релігійної свободи на окупованих територіях України.

Головне