Російському військовому заочно повідомлено про підозру, який катував цивільного на Київщині

Російському військовому заочно повідомлено про підозру, який катував цивільного на Київщині

За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури ідентифіковано та повідомлено про підозру військовослужбовцю збройних сил рф у порушенні законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Зловмисник катував цивільного жителя села Велика Димерка на Київщині, щоб отримати інформацію про українських військових.

Встановлено, що у березні 2022 року підозрюваний, який проходив військову службу у 239 танковому полку 90-ої танкової дивізії рф, разом з іншими військовими держави-агресора окупували смт Велика Димерка Броварського району.

На блокпосту який облаштували військові рф, фігурант зупинив місцевого жителя. Під прицілом окупант відвів чоловіка до найближчого дома та зв'язав йому руки, де він погрожував вбивством та принижував потерпілого. Він завдав чоловікові три ножових та два вогнепальних поранення.

З метою отримання інформації про українських військових, окупант вставив частину ножа у вогнепальні рани потерпілого та декілька разів прокрутив.

Після катувань чоловіка насильно ув'язнили у підвалі, звідки йому згодом вдалося втекти.

Наразі триває досудове розслідування, яке проводять слідчі Броварського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Броварського РВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та Департаменту карного розшуку Національної поліції України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія вдарила по гуманітарному штабу в Херсоні, внаслідок чого дістали поранення п'ять людей.

Головне