Російського розробника "Кинджалів" засудили до 14 років колонії

Російського розробника

Суд у Санкт-Петербурзі визнав російського вченого Анатолія Маслова винним у вчиненні державної зради та засудив його до 14-річного ув'язнення у колонії суворого режиму. Вирок судді винесли 21 травня, пише Reuters.

На додачу до цього, науковця, який працював у галузі розробки гіперзвукових ракет, позбавили права вести будь-яку діяльність, пов'язану з доступом до держтаємниці терміном на два роки.

Сам Маслов на засіданні суду свою провину не визнав. Його адвокатка Ольга Динзе заявила, що її підзахисний, якому наразі 77 років, має серйозні проблеми із серцем. За її словами, вирок суду його шокував, але він збирається подати апеляцію. 


 
Як відомо, вченого заарештували ще влітку 2022 року і з того часу він перебував у СІЗО. Того ж року російські силовики взяли під варту ще двох його колег з сибірського інституту - Олександра Шиплюка та Валерія Звегінцева. Ці двоє ще очікують на свій вирок.

"Ця трійця та низка інших вчених, обвинувачених у аналогічних справах, проводили теоретичні роботи в областях, пов'язаних з розробкою гіперзвукових ракет — передової зброї, здатної нести корисне навантаження, швидкість якої в 10 разів перевищує швидкість звуку, і пробивати повітря. системи захисту", - йдеться у тексті видання.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цьогоріч у січні у росії інженер оборонного концерну "Алмаз-Антей" застрелився після того, як дізнався, що ракета, до створення якої він має відношення, вбила його близьку родичку під час обстрілу Харкова. 

Головне