Російських офіцерів звільняють за невдалі наступи на Роботине та Кринки, - ISW

Російських офіцерів звільняють за невдалі наступи на Роботине та Кринки, - ISW

Інститут вивчення війни (ISW) повідомив про заміну офіцерського складу, який командував наступом російської армії на село Роботине, Запорізької області. За інформацією аналітиків, наразі звільнили командирів підрозділів загальновійськової армії та мотострілецького полку.

Причиною стала нездатність повернути території, втрачені під час контрнаступу ЗСУ влітку-восени 2023 року,

"Міноборони росії, ймовірно, замінює цих командирів в надії, що нове керівництво контролюватиме захоплення більшої території навколо Роботине та Кринок, що дозволить з певною часткою правдоподібності стверджувати, що росія звела нанівець результати українського контрнаступу", - зазначають аналітики ISW.

Спроби повернути позиції під Роботине росіяни роблять із вересня минулого року. Зокрема, періодично атакують наші позиції силами 70-го мотострілецького полку. 

Нагадаємо, 10 квітня Сили оборони Півдня спростували захоплення Роботине. Наразі населений пункт перебуває під контролем Сил оборони. Атаки противників відбивають артилерією ще на підступах, а розрізнені групи знищують ударними дронами й мінометними розрахунками.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, контррозвідка Служби безпеки затримала російського інформатора, який намагався передати інформацію про розташування систем ППО у Черкаській та Одеській областях.

Головне