Російський ВПК випускає більше зброї та БК, ніж потрібно для війни в Україні, - Пісторіус

Російський ВПК випускає більше зброї та БК, ніж потрібно для війни в Україні, - Пісторіус

Російський військово-промисловий комплекс на сьогодні виробляє більші обсяги озброєння та боєприпасів, аніж окупаційне військо потребує для ведення бойових дій на території України. Про це в інтерв'ю ARD розповів голова Міноборони ФРН Борис Пісторіус, пише N-TV.

Він зауважив, що частина озброєння, яке виходить з конвеєрів, йде не на фронт, а на склади. На переконання міністра, це потрібно для задоволення "військових амбіцій" російського диктатора Володимира Путіна. Він не виключає, що той міг щось задумати.

"Можна бути наївним і сказати, що він робить це лише з обережності. Як скептик, я скоріше сказав би, що в даному випадку він робить це, тому що щось планує або, можливо, щось задумав", - зазначив Пісотріус.

Нагадаємо, у Вашингтоні публічно заявили, що Китай надає значну підтримку російському ВПК і на сьогодні є основним постачальником критично важливих компонентів для рф. Американський держсекретар Ентоні Блінкен розповів, що КНР ділиться з агресором верстатами, напівпровідниками та іншими товарами подвійного призначення, "які допомогли росії відновити оборонно-промислову галузь". Також російський режим отримує від китайських колег "технології для крилатих ракет, мікроелектроніку та нітроцелюлозу, які рф використовує для виробництва палива для зброї". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, після новин про  ATACMS для України канцлер ФРН Олаф Шольц знову заявив, що не надаватиме нам далекобійні ракети Taurus. Позиція Берліна щодо цього питання є незмінною, підкреслив він. 

 

 

Головне