Російський Татарстан атакували дрони: що відомо

Російський Татарстан атакували дрони: що відомо

Над Казанню (столиця Республіки Татарстан, росія) помітили безпілотний літальний апарат. Росавіація оголосила про тимчасове припинення роботи аеропортів Казані та Нижньокамська для забезпечення безпеки польотів

Про це пишуть росЗМІ.

Місцеві пабліки повідомляють про оголошення тривоги та евакуацію на кількох підприємствах.

Тривогу оголосили на об'єктах ТАНЕКО і ТАІФу в Закам'ї, а також на КОС у Казані. У мерії Нижньокамська пояснили, що це зроблено через повідомлення про "можливе виникнення позаштатної ситуації на територіях виробничих підприємств Нижньокамського району".

Згодом у ЗМІ написали, що Нижньокамськ також піддався атаці безпілотників. За їх даними, два дрони були збиті протиповітряною обороною, імовірно, вони намагалися атакувати особливу економічну зону "Алабуга", де виробляють дрони типу "Shahed" для атак по Україні.

Мер Єлабуги Рустем Нурієв пізніше повідомив, що один безпілотник був збитий в Єлабузькому районі, руйнувань нібито немає.

Нагадаємо, Розвідувальне управління Пентагону повідомило, що атаки українських безпілотників на енергетичну інфраструктуру росії вивели з ладу 14% її нафтопереробних потужностей. Втрата частини російських нафтопереробних потужностей викликала підвищення внутрішніх цін на паливо на 20−30% до середини березня і призвела до зупинки експорту.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у прокуратурі назвали тип ракет, якими росіяни вдарили по Харкову.

Головне