Російський Тамбовський пороховий завод атакували дроном: які наслідки

Російський Тамбовський пороховий завод атакували дроном: які наслідки

Тамбовський пороховий завод, розташований у російському Котовську, цієї ночі атакував ударний дрон. Це підприємство, як вказано на його сайті, є одним з найбільших представників промисловості боєприпасів і спецхімії в рф. 

РосЗМІ запевняють, що "ворожий" безпілотник "впав" на територію заводу, нібито не спричинивши руйнувань

"Дрон літакового типу впав на майданчик біля цеху зі змішування порохів. Потерпілих та руйнувань немає, але персонал все одно для безпеки евакуювали", - пише Telegram-канал Shot.

У мережі з'явились відео із кадрами "відсутності" наслідків прильоту БплА. 

Очільник Тамбовської області Максим Єгоров заявив, що "ситуація під контролем, а завод продовжує роботу у штатному режимі. 

Вибухи на Тамбовському заводі лунали і раніше. Так, у червні 2023 року на підприємстві через "людський фактор" рвонув один з цехів. Тоді на заводі загинуло четверо працівників. Торік у листопаді на об'єкті сталась ще одна НС, спочатку було чутно вибух, потім площу у 300 квадратів охопив вогонь. 

Тамбовський пороховий завод випускає піроксилінові порохи для всіх видів зброї, артилерійських систем усіх калібрів, що знаходяться на озброєнні російської армії. На його потужностях також виробляється броня.  

Нагадаємо, минулої ночі гучно було не лише в Тамбовській області, а і на Брянщині. У Клинцях після нібито "успішного збиття безпілотника" загорілась місцева нафтобаза

Як писав "Ми-Україна" раніше, 10 січня росіяни поскаржились на атаку дронів на військовий аеродром в Енгельсі. Безпілотні літальні апарати здійснили напад на військовий аеродрому Саратовській області рф, звідки відбуваються вильоти літаків з ракетами для атак на території України.

Головне