Російський НПЗ на Кубані призупинив роботу після дронової атаки

Російський НПЗ на Кубані призупинив роботу після дронової атаки

Ранковий наліт дронів на Слов'янський нафтопереробний завод, який знаходиться у Краснодарському краї рф, призвів до вимушеної часткової зупинки його функціонування. Про це повідомляє Reuters із посилання на росЗМІ.

"Робота (Слов'янського) заводу частково припинена. Рівно 10 БпЛА налетіли прямо на завод, сталася сильна пожежа. Можуть бути приховані пошкодження", - наводить ТАРС слова заяви Едуарда Труднева, директора з безпеки Слов'янської ЕКО-групи, яка керує заводом.

Раніше цього дня представник місцевої влади Роман Синяговський повідомив у своєму Telegram-каналі, що резервуарні сховища нафтопереробного заводу не були пошкоджені, але руйнувань зазнала перегінна вежа.

Як відомо, російське оборонне відомство вранці 27 квітня відзвітувало про збиття підрозділами ППО армії рф 66 українських безпілотників над територією Краснодарського краю. Ще два дрони, за даними відомства, були перехоплено над окупованим Кримським півостровом. 

Сьогодні безпілотники також дістались військового аеродрому "Кущевск" та Ільського нафтопереробного заводу у Краснодарі, пише Reuters.

"СБУ продовжує ефективно завдавати ударів по військових та інфраструктурних об'єктах у тилу ворога", - повідомило виданню його джерело в українській спецслужбі. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, амбасадорка України в США Оксана Маркарова дала відповідь на питання, чи забороняли США Україні бити по російських НПЗ.

Головне