Російський імперіалізм є найбільшою загрозою для Європи, - Ян Ліпавський

Російський імперіалізм є найбільшою загрозою для Європи, - Ян Ліпавський

Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський в присутності свого угорського колеги Петера Сійярто заявив, що російський імперіалізм є найбільшою загрозою для Європи.

Голова МЗС Чехії заявив про це на конференції в Будапешті у присутності угорського колеги Петера Сійярто. Ліпавський наголосив, що саме тому для захисту від рф необхідно надавати допомогу й підтримку Україні.

Це вперше міністр закордонних справ Чехії, який займає посаду з 2021 року, відвідав столицю Угорщини для двосторонніх переговорів. 

"Я думаю, що це загальновідомий факт, що Чехія бачить російський імперіалізм як найбільшу загрозу і ризик для Європи. Чехія підтримуватиме Україну доти, доки це буде потрібно", - наголосив міністр.

В інтересах Європи, аби Україна захищалася та повертала собі всі свої території.

Нагадаємо, російські війська у суботу, 27 квітня, атакували приватний будинок Вовчанська Харківської області, в результаті ворожої агресії загинув чоловік. Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські захисники уразили понад 10 районів зосередження ворога і техніки. Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ. 

Головне