Російський генерал, який командував захопленням Херсонщини, отримав заочну підозру

Російський генерал, який командував захопленням Херсонщини, отримав заочну підозру

Російський генерал-лейтенант Яків Резанцев, який особисто командував захопленням Херсонської області, отримав заочну підозру в Україні. Про це повідомив пресцентр Служби безпеки України в Telegram-каналі.

Як зазначається, Резанцев є командувачем 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу росії. Саме він 24 лютого 2022 року особисто віддав наказ своїм підрозділам на захоплення Херсонщини.

Під командуванням генерал-лейтенанта російські підрозділи здійснили вторгнення до українського регіону з території тимчасово окупованого Криму. Також саме Резанцев віддав наказ за будь-яку ціну захопити аеродром у Чорнобаївці, що на правобережжі Херсонщини. За його вказівками окупанти масовано атакували з повітря цивільну інфраструктуру області.

Під час захоплення правого берега Херсонської області підозрюваний організовував масові репресії проти учасників руху опору. Він наказував викрадати людей посеред вулиці чи з приватних автомобілей, коли вони перетинали блокпости загарбників. Таким чином генерал-лейтенант виконував завдання російського керівництва, яке стосується поширення режиму Кремля на півдні України.

Внаслідок цього йому заочно оголосили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб), повідомили в СБУ.

"Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності. Де б не переховувався воєнний злочинець – його буде знайдено і покарано", - йдеться в дописі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала п’ятьох російських агентів, що діяли у Одеській, Запорізькій та Донецькій областях. 

Головне