Російський есмінець відкрив попереджувальний вогонь по норвезькому рибальському судну

Російський есмінець відкрив попереджувальний вогонь по норвезькому рибальському судну

Есмінець військово-морського флоту рф “Адмирал Левченко” відкрив попереджувальний вогонь по норвезькому судну, що знаходилось у виключній економічній зоні Норвегії.

Про це повідомляє норвезьке видання FriFagbevegelse.

12 вересня у Баренцевому морі, на північ від норвезького міста Варде, стався інцидент за участі російського військового корабля та норвезького риболовецького судна MS Ragnhild Kristine. 

Російські військові проводили навчання під назвою “Океан 24” та повідомили екіпажу MS Ragnhild Kristine про необхідність покинути небезпечну зону. Однак, риболовецьке судно проігнорувало вимогу, пояснивши це потребою забрати свої троси з моря. У відповідь есмінець відкрив вогонь із гармати в бік норвежців.

“Після тріску ми домовилися їхати на захід. Це був добровільний примус, як це називалося, коли я був у війську. Він повів нас аж із поля. Норвезька берегова охорона також прибула і поговорила з росіянами”, - розповідає штурман Ойстейн Ортен.

Капітан MS Ragnhild Kristine Ойстейн Ортен розповів, що після попереджувальних пострілів судно було змушене залишити територію під супроводом російського корабля. Влучань не було, але екіпаж відчув сильне тремтіння корпусу.

“Юригаді довелося працювати всю ніч, щоб підтягнути троси, і не спати більше доби, щоб закінчити. Він також каже, що вони втратили близько 100 000 норвезьких крон через улов, оскільки їх заарештували”, - Ортен критикує російські навчання.

FriFagbevegelse надіслала електронний лист із запитом у посольство росії в Осло, чи знають вони про цю справу.  У посольстві рф відповіли, що не знають про інцидент.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в акваторії Чорного моря відсутні ворожі кораблі-носії крилатих ракет "Калібр", водночас у Середземному морі перебуває один корабель рф, здатний нести до 16 таких ракет.

Головне