Російський дрон атакував пасажирський автобус на Сумщині: є поранені

Російський дрон атакував пасажирський автобус на Сумщині: є поранені

Російське окупаційне військо вдень 5 жовтня атакували рейсовий автобус маршруту "Суми-Річки". Внаслідок удару поранено трьох осіб, інформує Сумська ОВА.

Близько 15:30 у Річківській громаді Сумського району ворожий безпілотник скинув вибуховий пристрій на автобус. Від вибуху  постраждало троє пасажирів: 65-річний чоловік та дві жінки віком 54 і 63 роки. Окрім людських жертв, було пошкоджено і сам транспортний засіб.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни згідно з частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України.

Місцева влада закликає жителів Сумської області бути максимально пильними, дотримуватися сигналів повітряної тривоги та правил безпеки.

Як відомо, попередня атака на рейсовий автобус на Сумщині відбулась менш як два тижні тому. 23 вересня у Миропільській громаді області FPV-дрон атакував рейсовий автобус з пасажирами. Внаслідок нападу двоє людей отримали поранення і були терміново доставлені до лікарні.

Нагадаємо, минулої ночі та вранці 5 жовтня загарбники 18 разів відкривали вогонь по дев'яти громадах, прогримів 21 вибух. Агресор використовував різноманітну зброю, включаючи артилерію, FPV-дрони, КАБи, РСЗВ та ракети. Найбільше постраждали Хотінська та Білопільська громади, де було зафіксовано по шість та сім вибухів відповідно. Обстрілів зазнали також Річківська, Краснопільська, Великописарівська, Охтирська, Глухівська, Есманьська та Свеська громади.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на території Костянтинівської громади Донеччини 5 жовтня впав російський літальний апарат, попередньо винищувач. Внаслідок цього постраждали житлові будинки.
 
 
 

Головне