Російський авіаудар по Сумщині вбив двох братів - одному з них було 6 років

Російський авіаудар по Сумщині вбив двох братів - одному з них було 6 років

Російські окупанти вранці 8 серпня вбили на Сумщині двох братів - 6-річного хлопчик та 23-річного юнака. Ворог завдав удару по цивільній інфраструктурі села Могриця Юнаківської громади близько 11:00. 

Сумська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Слідство кваліфікує цей напад як застосування заборонених міжнародним правом методів ведення війни.

Прокурори у тісній співпраці з іншими правоохоронними органами проводять ретельну документацію наслідків обстрілу. Це включає збір доказів, опитування свідків та оцінку завданих збитків. Управління Служби безпеки України в Сумській області безпосередньо здійснює досудове розслідування цього злочину.

Нагадаємо, 7 серпня Сумська ОВА оголосила про обов'язкову евакуацію з п'яти прикордонних громад Сумського району. Рішення стосується 23 населених пунктів в Краснопільській, Миколаївській сільській, Миропільській, Юнаківській та Хотінській громадах, де зараз є активні ворожі обстріли. Загалом там проживають близько 6000 людей, в тому числі і 425 дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 8 серпня росіяни від ранку вже вбили одну людину у Нікополі, коли вгатили з артилерії по території медичного закладу, ще двоє цивільних загинули у Костянтинівці на Донеччині. 

 

Головне