Російські загарбники вивозять тварин з Асканії-Нової до Криму

Російські загарбники вивозять тварин з Асканії-Нової до Криму

Російські окупаційні війська майже знищили заповідник Асканія-Нова у Херсонській області. Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Вони його знищують. Останнє, що я чув, – росіяни вивозять тварин до Криму та до росії. Тобто можна сказати, що заповідника більше немає. Пограбували вони його капітально", - розповів він.

Варто зауважити, що біосферний заповідник Асканія-Нова знаходиться недалеко від Каховки на Херсонщині. Ця заповідна зона була найбільшою у Європі і щорічно налічувала близько 140 000 туристів. Територія займала площу понад 33 000 гектарів, де росли унікальні види рослин та мешкали рідкісні тварини.

Але з лютого 2022 року територія Асканії-Нової опинилася під контролем російських окупантів. За час окупації на території заповідника сталося десяток пожеж.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Ярослава Магучіх пожертвувала мільйон гривень на захист тварин. Кошти отримала зоозахисна організація UAnimals, а також чотири притулки для тварин: "Пегас", "Сумське товариство захисту тварин", "Безпритульний світ" і "Дніпро Енімалс".

 

Головне