Російські ядерні боєголовки можуть вибухнути просто в шахтах, - Рейтерович

Російські ядерні боєголовки можуть вибухнути просто в шахтах, - Рейтерович

Російські ядерні боєголовки не обслуговувались вже понад 30 років. Саме тому є ризик того, що вони можуть вибухнути просто в шахтах.

Про це розповів політолог Ігор Рейтерович в ефірі програми "На часі" на "Ми-Україна".

За його словами, російська влада сама не знає, наскільки дієвим є той потенціал ядерної зброї, який вони на сьогоднішній день мають.

"Після початку широкомасштабного вторгнення, у квітні, коли вони вперше дійсно підняли питання ядерного шантажу, на росії вийшов дуже великий матеріал, підготовлений опозиційно налаштованими журналістами. Вони опитали велику кількість експертів саме з ядерного озброєння, у тому числі тих, які дуже лояльні до російської влади. І всі вони дійшли одного дуже страшного висновку, що російська влада сама не знає, наскільки дієвим є той потенціал ядерки, який вони на сьогоднішній день мають", - розповів Рейтерович.

Він додав, що мінімум 40% ядерних боєголовок, які знаходяться на території росії, не обслуговувалися понад 30 років. При цьому їх бажано обслуговувати кожні 20-25 років, зазначив політолог.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Північна Корея заявила про запуск двох тактичних балістичних ракет малої дальності. Вони імітують ядерні удари по військових цілях у Південній Кореї. За повідомленням державних ЗМІ КНДР, випробування були проведені на тлі розгортання стратегічних бомбардувальників США в регіоні. Південна Корея повідомила, що дві ракети впали в море.

Головне