Російські війська обстріляли Херсонщину: є загиблі та поранені

Російські війська обстріляли Херсонщину: є загиблі та поранені

Минулої доби війська рф завдали по деокупованій Херсонщині, в результаті яких загинула одна людина, ще четверо отримали поранення, зруйновано 13 будинків і пам’ятник історії.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Противник обстріляв населені пункти Херсонщини з авіації, артилерії, РСЗВ, мінометів, танків та БпЛА. Під ворожим вогнем опинилися Херсон, Іванівка, Чайкине, Токарівка, Велетенське, Томина Балка, Білозерка, Антонівка, Садове, Берислав, Бургунка, Зміївка, Республіканець, Михайлівка, Гаврилівка та Дудчани.

Ранковий авіаудар шістьма керованими бомбами по населених пунктах Бериславського та Херсонського районів пошкодив пам’ятник історії та автомобіль. У Дудчанах, внаслідок артилерійського обстрілу, загинула 61-річна жінка, її будинок зруйновано. Пізніше село обстріляли з РСЗВ, пошкодивши ще два будинки.

В Білозерці артилерійський обстріл зруйнував два будинки та поранив двох чоловіків 70 та 80 років, яких госпіталізували у важкому стані. У Велетенському дронова атака на автомобіль швидкої допомоги поранила водія та пасажира.

Токарівка, Михайлівка, Томина Балка, Республіканець та Гаврилівка також зазнали артилерійських обстрілів, пошкоджено сім будинків, але обійшлося без потерпілих. У Гаврилівці обстріл спричинив займання сухостою, пожежу ліквідували рятувальники.

Атаки дронів по Бериславу, Садовому, Зміївці та Іванівці пройшли без постраждалих, але в Антонівці після скиду БпЛА загорівся приватний будинок.

Поліція відкрила 11 проваджень за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, через обстріли в Малому Бурлуку, 11-річний Сашко втратив ногу, він перебував на лікуванні в Охматдиті понад 3 місяці, переніс кілька операцій та адаптувався до нового життя.

Головне