Російські телеграм-канали запустили фейк про отруєння військових 95 ОДШБр

Російські телеграм-канали запустили фейк про отруєння військових 95 ОДШБр

Ворожі Telegram-канали поширюють неправдиву інформацію про отруєння військовослужбовців 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади. Як доказ розповсюджують сфальсифікований рапорт.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації. 

Як доказ, російські пропагандисти розповсюджують сфальсифікований рапорт від імені командира другого десантно-штурмового батальйону на ім'я командира військової частини.

Центр зв'язків з громадськістю 95 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України повідомляє, що поширюване російськими пропагандистами повідомлення не відповідає дійсності. 

“Випадків з отруєнням військовослужбовців продуктами, які передали місцеві жителі за місцем дислокації бригади, не було ні зараз, ні раніше. До того ж підпис командира батальйону, який можна побачити в рапорті, також є підробленим, як і сам рапорт загалом. Це підтвердив сам командир батальйону. Просимо не розповсюджувати інформаційні вкиди з боку окупаційних сил”, - зазначили у військовій частині.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська пропаганда розпочала кампанію з дискредитації саміту НАТО, який відбудеться 9-11 липня, з метою підриву довіри українців до Альянсу.

Головне