Російські Telegram-канали поширюють дезінформацію про операцію ЗСУ: у ЦПД попередили про новий фейк росіян

Російські Telegram-канали поширюють дезінформацію про операцію ЗСУ: у ЦПД попередили про новий фейк росіян

У Центрі протидії дезінформації попередили про поширення росіянами у Telegram-каналах фейків про Суми. Зокрема вони стосуються операції ЗСУ у Курській області. 

"Ворожі TG-канали поширюють фото оголошення, начебто розміщеного на одній з вулиць міста Суми, про пошук водіїв з фургоном-рефрижератором. За словами ru-пропагандистів, це пов'язано з операцією ЗСУ в курській області. 

Верифікувавши інформацію в головного лікаря "Клінічної лікарні №5" міста Суми Леоніда Бондаренка, Центр повідомляє, що поширюване повідомлення та фото оголошення - черговий фейк", - наголосили в ЦПД.

Водночас у Центрі пояснили, що росіяни намагаються створити враження, що операції ЗСУ у Курській області неефективні та приречені на провал.

"Нав'язування цього наративу, на думку ru-пропагандистів, має підірвати довіру до української армії та керівництва країни серед населення", - додали у ЦПД.

Також у Центрі протидії дезінформації наголосили, що у Сумах немає моргу на вказаній росіянами вулиці. Більше того, за вказаним у оголошенні номером телефону відповідає дівчина, яка не з Сум і не пов’язана з перевезеннями.

"Російська пропаганда й надалі продукуватиме фейки в контексті операції Збройних сил України у Курській області, прагнучи нав'язати українцям вигідні для себе наративи. Тому довіряйте лише верифікованим джерелам інформації", - заявили у ЦПД.

Як повідомляли "Ми-Україна", Центр протидії дезінформації РНБО оприлюднив результати моніторингу російського інформаційного простору, виявивши нову хвилю дезінформації та маніпуляцій щодо подій у Курській області.

Головне