Російські школярі збирають на уроках дрони, - ЦНС

Російські школярі збирають на уроках дрони, - ЦНС

У росії школярі збирають на уроках дрони. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними ЦНС, російські школи отримують гроші на закупівлю обладнання для уроків з розробки, виробництва та експлуатації безпілотних авіаційних систем.

"Кожен регіон рф за планом Кремля отримає близько 301 млн рублів на закупівлю обладнання для уроків з розробки, виробництва та експлуатації FPV. При цьому, авіамоделювання незабаром стане частиною загальноосвітньої програми, а сьогоднішні школярі в майбутньому зможуть стати конструкторами, пілотами та техніками БПЛА, які використовуються у війні проти України", - йдеться у повідомленні.

Водночас у ЦНС наголосили, що такі дії рф можуть свідчити про її наміри вести бойові дії не лише в Україні, але і в країнах Балтії, Грузії, Молдови та Центральноазійських країнах. 

"Кремлівська авторитарна система не гребує використовувати працю дітей для продовження цієї війни. Путін подібно до сталіна намагається за допомогою пропаганди перетворити свою авантюру на чергову “вєлікую атєчєствєнную вайну”. З такою метою активуються всеможливі ресурси імперії, поневолені національні спільноти, ув’язнені, а тепер ще й трудові табори із залученням школярів", - йдеться у повідомленні.

Крім того у ЦНС нагадали, що окупанти постійно агітують школярів на окупованих територіях України обирати навчальні заклади в росії або ж долучатися до "програм освітнього та культурного обміну".

Як повідомляли "Ми-Україна", Франція пообіцяла найближчими тижнями передати Україні новітні дрони-камікадзе власної розробки.

Головне