Російська пропаганда дискредитує Зеленського в Іспанії: у ЦПД розповіли деталі

Російська пропаганда дискредитує Зеленського в Іспанії: у ЦПД розповіли деталі

Російська пропаганда вигадала новий фейк про президента України Володимира Зеленського, який поширює в Іспанії. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації.

Так, росіяни розповсюджують наліпки із зображенням президента України та дискредитуючим написом.

"Ворожі TG-канали поширюють фото банкоматів буцімто з наліпками із зображенням обличчя Президента України Володимира Зеленського з дискредитуючим дописом "Я їм твої податки". У повідомленнях TG-каналів йдеться, що світлини були зроблені у центрі Барселони (Іспанія). 

Верифікувавши інформацію у МЗС України та Генеральному консульстві України в Барселоні, Центр повідомляє, що це замовна кампанія росіян, у рамках якої рашисти, зробивши кілька фото, почали поширювати дезінформаційний матеріал щодо президента України", - йдеться у повідомленні.

Водночас у ЦПД наголосили - масового характеру ця кампанія не набула.

Крім того у ЦПД нагадали, що раніше російські пропагандисти розповсюджували фото листівок із зображенням президента Зеленського, який просить грошей різними мовами світу.

"Подібні фейки ворог розповсюджує в рамках інформаційної кампанії "Чорна діра", - заявили у ЦПД.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Центрі протидії дезінформації попередили про поширення росією фейку про першу леді Олену Зеленську. Зокрема окупанти поширюють фейкову листівку, на якій Зеленська нібито закликає жінок "вступати до ЗСУ".

Головне