Російські олігархи вивели з Європи 50 млрд доларів через страх перед санкціями

Російські олігархи вивели з Європи 50 млрд доларів через страх перед санкціями

Російські мільярдери, які перебувають під тиском як міжнародних санкцій так і стикаються з тиском з боку президента Володимира Путіна, намагаються якось повернути свої статки до того, як вони потраплять під санкції. Для цього  вони вже вивели з Європи активи щонайменше до 50 мільярдів доларів. Про це повідомляє Bloomberg.

Минулого місяця акціонери United Medical Group CY Plc і MD Medical Group Investments Plc , контрольовані магнатами Ігорем Шиловим і Марком Курцером , схвалили переїзд своїх компаній з Кіпру в росію. 

За інформацією видання, такі дії повністю змінюють десятирічну практику російських мільярдерів зберігати свої активи в Європі, використовуючи зручні для інвесторів правові системи, можливість отримувати дивіденди в іноземній валюті та низькі податки. 

Зараз у найбагатших росіян залишається все менше місць для розміщення своїх статків, оскільки багато з них перебувають під санкціями США, Великої Британії чи Європи. Зараз Росія здається їм меншим злом, ніж те, що за кордоном.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, російський концерн “Уралвагонзавод” працює над відновленням виробництва радянських танків серії Т-80, повідомив генеральний директор оборонного концерну Олександр Потапов. Відомо, що міністерство планує модернізувати танки до рівня Т-80БВМ.

Зазначається, що Т-80 випускали на Омському заводі транспортного машинобудування в другій половині XX століття. Після розвалу СРСР підприємство перестало отримувати держоборонзамовлення та перетворилося на так званий танкоремонтний завод.

Головне