Російські окупанти вивозять тварин з заповідника "Асканія-Нова" до рф, – Центр Нацспротиву

Російські окупанти вивозять тварин з заповідника

Окупанти вкрали тварин із заповідника "Асканія-Нова" в Херсонській області й перевозять їх до російського "Сафарі-парк" в Краснодарі.
Про це повідомив Центр національного спротиву.

"Окупаційна адміністрація краде тварин з херсонського заповідника "Асканія-Нова" та перевозить їх до краснодарського "Сафарі-парк", – йдеться в повідомленні.

Крадіжка відбувається в межах "угоди про співробітництво". Зазначається, що відповідна угода не є дійсною, адже від українського заповідника її підписує російський ставленик, який не є керівником.

"За фактом ворог просто краде тварин й знищує унікальний заповідник. Раніше на території заповідника були також помічені російські військові. Кожен відповідальний за цей злочин понесе відповідальність після деокупації регіону", – додає ЦНС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо вдень 6 листопада здійснило обстріл Херсонщини, внаслідок якого постраждали троє людей. Згідно з оприлюдненою інформацією, один з постраждалих чоловіків втратив частину ноги.

"Російська армія вкрила вогнем підприємство у Зеленівці Херсонської громади. Постраждали троє людей. Двох потерпілих доставили до лікарні. Зараз медики надають їм допомогу. Внаслідок обстрілу 44-річний чоловік втратив частину ноги. Його стан оцінюють як середньої тяжкості. У 74-річного місцевого жителя - мінно-вибухова травма", - йдеться у повідомленні.

Головне