Російські окупанти обстріляли житлові квартали Херсонщини: є загиблі та поранені

Російські окупанти обстріляли житлові квартали Херсонщини: є загиблі та поранені

Російська армія впродовж 6 липня обстріляла житлові квартали правобережжя Херсонщини з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків, авіації та дронів. Внаслідок атак загинули двоє людей, ще кілька осіб отримали поранення.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Внаслідок обстрілу з реактивних систем залпового вогню по Хрещенівці загинули 64-річна жінка та 67-річний чоловік, яких знайшли під завалами власного дому. У населеному пункті також пошкоджено три будинки.

Артилерійські удари ворога по Дніпровському спричинили загибель 49-річного чоловіка, який отримав несумісні з життям травми на вулиці.

Мінометний обстріл Антонівки призвів до поранення 47-річної жінки, яку з різними травмами було доставлено до лікарні. Її стан наразі стабільний.

У Кизомисі російський артилерійський снаряд влучив у житловий будинок, де поранення отримав 33-річний чоловік. Він відмовився від медичної допомоги. Також пошкоджено два автомобілі.

Ольгівку окупанти атакували дронами, внаслідок чого постраждала 52-річна жінка, у якої діагностовано закриту черепно-мозкову травму, акубаротравму та уламкове поранення передпліччя. Її стан середньої тяжкості.

За медичною допомогою звернувся 59-річний водій карети швидкої допомоги, яку росіяни обстріляли у Станіславі. У нього діагностовано акубаротравму та черепно-мозкову травму, від госпіталізації він відмовився.

Ворожі авіаційні удари восьма керованими бомбами по Тягінці, Бургунці, Високому та Чарівному призвели до значних пошкоджень дошкільного навчального закладу та адмінбудівлі ліцею.

У Херсонському районі в результаті обстрілів пошкоджено 20 об’єктів, серед яких 14 приватних та два багатоповерхові будинки, дитячий садок, дві адмінбудівлі, магазин та кафе, де виникла пожежа.

Вночі у Херсоні артилерійські обстріли призвели до влучення снарядів у кафе у центрі міста. Виникла пожежа, але ніхто не постраждав. Пошкоджено також адмінбудівлі, багатоквартирні будинки, магазин та автомобілі.

На місцях обстрілів працювали всі відповідні служби, надавали допомогу постраждалим, гасили пожежі та ліквідовували наслідки атак. Слідчі та криміналісти збирали доказові матеріали воєнних злочинів росіян.

За минулу добу поліція відреагувала на 228 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито п’ять проваджень за ст. 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо у ніч на 7 липня задіяло комбіновану тактику, використавши для ураження як балістичні ракети, так і безпілотні літальні апарати. Сили оборони вкотре продемонстрували високу ефективність у протидії черговій атаці з боку російських окупантів.

Головне