Російські окупанти обстріляли 12 населених пунктів Херсонської області: шість людей поранені

Російські окупанти обстріляли 12 населених пунктів Херсонської області: шість людей поранені

Російські війська 20 липня обстріляли правобережжя Херсонської області з артилерії, мінометів, танків та безпілотників. Внаслідок обстрілів шість людей отримали поранення.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Постраждали Херсон, Антонівка, Станіслав, Садове, Придніпровське, Широка Балка, Кізомис, Велетенське, Білозерка, Михайлівка, Бургунка та Шляхове.

В населених пунктах пошкоджено 17 приватних будинків, три автомобілі та складське приміщення.

Протягом дня окупанти завдавали ударів з артирелії та БпЛА по Антонівці. Вдень там від скиду боєприпасу з дрона постраждали дві жінки віком 74 та 56 років, в обох контузія та уламкові поранення. Ще дві місцеві жительки потрапили під артилерійський обстріл. Одна з них отримала мінно-вибухову травму та уламкове поранення гомілки, інша - вибухову травму, контузію та уламкове поранення щелепи. Снарядами пошкоджено два приватні будинки та один автомобіль.

В інших населених пунктах також зафіксовано руйнування та постраждалі. Вночі у Широкій Балці 51-річна жінка та 70-річний чоловік отримали контузії та мінно-вибухові травми внаслідок артобстрілу.

У Велетенському внаслідок обстрілу зайнялася суха трава та пошкоджено будинок. У Білозерці та Станіславі від атак дронів постраждали чотири будинки, легковий та вантажний автомобілі, а також складське приміщення. У Шляховому та Кізомисі пошкоджено два будинки внаслідок атак дронами-камікадзе.

З артилерії та танків противник також обстріляв прибережну зону, а також житлові квартали Корабельного та Дніпровського районів Херсона. Пошкоджено три приватні будинки, без потерпілих.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики. Вони збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

“За минулу добу поліція відреагувала на 285 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито шість проваджень за ст. 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу України”, - йдеться у повідомленні. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупанти зранку атакували дроном-камікадзе жителя Новоберислава, що в Херсонській області.

Головне