Російські окупанти навмисно знищують хлібні лани на Донеччині - ДСНС

Російські окупанти навмисно знищують хлібні лани на Донеччині - ДСНС

Збройні сили рф цілеспрямовано руйнують сільськогосподарські угіддя на Донеччині. Зокрема, 2 липня зафіксовано два випадки обстрілу пшеничних полів у цьому регіоні. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Донецькій області.

"Окупанти навмисно знищують українські поля з пшеницею, щоб залишити нас без хліба. Рятувальники роблять все можливе, аби мінімізувати наслідки ворожих обстрілів", - йдеться у повідомленні.

Ворог завдав удару по стиглому пшеничному лану поблизу Нової Полтавки Краматорського району. Внаслідок обстрілу виникла пожежа, у результаті якої вогнем знищено 50 га пшениці на корені.

"Водночас внаслідок обстрілу виникла пожежа пшениці на корені за межами с. Гродівка Покровського району. На місці події працювали рятувальники Мирнограду, які швидко ліквідували загоряння на площі 1,5 га", - додали рятувальники.

Нагадаємо, у районі населеного пункту Кринки на Херсонщині ворог здійснив чотири штурми, але, зазнавши втрат, був змушений відступити на вихідні позиції. Про це повідомляють Сили оборони півдня України. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупаційна влада Бердянська планує таємне поховання українських підлітків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова. Про це "Медійній ініціативі за права людини" повідомив батько Тіграна Григорій Оганнісян.

Головне