Російські офіцери, які володіють важливою інформацією - переходять на бік України без розголосу, - експерт

Російські офіцери, які володіють важливою інформацією - переходять на бік України без розголосу, - експерт

Російські офіцери, які володіють дуже важливою інформацією, переходять на бік України тихо. Тобто інформацію про такі випадки ніхто не розголошує.

Про це розповів голова Центру політичних студій "Доктрина", політичний консультант Ярослав Божко під час ток-шоу "На часі" на YouTube-каналі "Ми-Україна".

"Випадки, коли Захід оприлюднює перехід російських офіцерів на їхній бік, це лише частина від загального масиву таких випадків. Чому? Тому що в розвідувальній практиці так роблять лише з офіцерами нижчої ланки, які точно завідомо не мають якихось визначних стратегічних даних і яких треба використовувати іншим чином. І от їх використовують як джерело поширення певної інформації. Свідчення, які дасть цей офіцер, скоріш за все будуть тиражуватися західними медіа. Вони не несуть серйозний удар по російській агресивній політиці і її сприйняттю на Заході. Але все-таки найбільш поширеною ситуацією є коли людина, що володіє дуже глибокими секретами, перебігає на Захід, проходить там всілякі перевірки. І ніколи, ні в яких медіа ви не побачите інформацію про те, що така людина перебігла. Тобто, коли ми говоримо про всі ці активності, пов'язані з розвідкою і контррозвідкою, ми маємо розуміти, що факт оприлюднення чогось в медіа це лише частина загального айсбергу", - зазначив Божко.

Як повідомляли "Ми-Україна", російський льотчик Максим Кузьмінов, який переправив ворожий Мі-8 в Україну, розповів про умови співпраці з Києвом.

Головне